Month: February 2021

Finn beste forbrukslån for degFinn beste forbrukslån for deg

Dagens låntakere kan velge og vrake mellom ulike tilbydere av usikrede lån, og man vet aldri når behovet for å låne melder seg. En avgjørelse om å ta opp forbrukslån bør man imidlertid ikke ta på sparket. Det gjelder å undersøke tilstrekkelig for å finne ut hvilke utstedere som tilbyr det rette beløpet og de beste vilkårene. Særlig er det viktig å kunne håndtere renten, som er forholdsvis høy ved forbrukslån. Man blir derfor nødt å saumfare markedet for å ende opp med et lån som kan betjenes. Heldigvis finnes det ulike tjenester som lar letingen gå raskere.

  • Bruk lånemeglere
  • Send søknader
  • Sammenlign tilbud
  • Vær oppmerksom på effektiv rente

Sammenlign tilbud

Det finnes svært mange aktører låntakere kan benytte seg av. I tillegg har det med tiden blitt flere lånemeglere tilgjengelig på markedet. Disse er aktører som samarbeider med ulike långivere eller banker. Låntakere får på denne måten muligheten til å oppsøke flere långivere på én og samme gang. Ved hjelp av kun én uforpliktende søknad kan man få svar fra mange forskjellige långivere. Disse gir også individuelle kredittvurderinger. Slikt er svært tidsbesparende, og gjør veien til det rette forbrukslånet en god del kortere. Man betaler heller ingenting for å benytte seg av en låneformidlere. Dette skyldes at disse får provisjon av långiverne de samarbeider med.

Forbrukslån tilsvarer høy rente

Et forbrukslån er et lån hvor det ikke stilles sikkerhet i låntakers eiendeler. Her økes renten betraktelig i forhold til andre typer sikrede lån da det er risikabelt for bankene å innvilge disse. Som låntaker må man forsikre seg om at man er i stand til å håndtere de månedlige avdragene. Det lønner seg å sette opp og følge et budsjett for å klare dette. Da gjelder det å orientere seg om den effektive renten og regne ut nettopp hvor mye man må ut med hver måned før man takker ja til et tilbud. Det beste lånet er selvsagt ett man klarer å betale tilbake.

Bli attraktiv for banken

Långivere er opptatt av at kunder skal kunne betale tilbake lånene de har fått innvilget. Det stilles derfor strenge krav til låntakere. I tillegg til myndighetenes krav til bankene stiller disse i tillegg egne krav til låntakere. Dette er for å unngå mislighold og gjeldskriser. Dersom man som søker får avslag på en søknad skal det dermed være en grunn til det. Kanskje har man ikke tilstrekkelig årlig bruttoinntekt eller betalingsanmerkninger. Enkelte banker krever at man har vært norsk statsborger i minst 2 år. Andre aktører gir avslag på lån til kunder under 23 år. Det viktigste er å vise seg som en betalingsdyktig låntaker.

Hva et forbrukslån kan brukes til

Det er kun fantasien som setter grenser for hva pengene kan brukes til når det gjelder usikrede lån. Noen bruker pengene på investeringer som oppussing av bolig, bil eller refinansiering. Andre bruker forbrukslån til et mer generelt forbruk. Som låntaker står man fritt til å velge, men det er klart at noen formål er lurere enn andre. Å bruke pengene på en investerende måte er nok det klokeste. Dette selv om man ikke nødvendigvis behøver å oppgi hva de lånte pengene skal gå til. Det lønner seg ikke å låne mer enn nødvendig dersom man vet nøyaktig hvor mye man trenger.

Forbrukslån oppsummert

Et forbrukslån kan brukes til det meste, men ulike låneaktører stiller ulike krav til låntaker. Det lønner seg dermed å sammenligne ulike tilbud for å finne den beste låneavtalen for egen situasjon. Ved å bruke en låneformidler kan søkere enkelt sende flere uforpliktende søknader til ulike låneaktører for sammenligning. Husk å sammenligne både renter og bankenes ulike vilkår, samt nedbetalingsperiode. Da det ikke stilles sikkerhet i personlige eiendeler, vil renten være høyere ved usikrede lån, enn lån med sikkerhet. Det gjelder å ha en organisert økonomi dersom man ønsker en god låneavtale. Dette gjelder spesielt da både myndighetene og långivere stiller ulike krav til søkere.